• Margrietbroche met verborgen horloge door Paul Robin

  • Portemonnee met verborgen horloge door J.F. Bautte & Cie

  • Vlinderbroche door Duval & Le Turcq

PAN Amsterdam 2015

Drie hoogtepunten van 19e-eeuwse juweliers en horlogemakers nemen dit jaar een prominente plek in op onze stand op PAN.

Broche/hanger in de vorm van een margriet, met verborgen horloge, door Paul Robin, Parijs

Rond 1885 gemaakt door de firma Paul Robin in Parijs. Onder het hart van de bloem zit het uurwerk door Jaeger-LeCoultre verstopt. Vroeger was het uitermate ongepast om te kijken hoe laat het is, waarvoor dit elegante juweel een mooie oplossing is. De margriet is een prachtig voorbeeld van het werk waar Robin zo beroemd om is. Lees meer.

Portemonnee met verborgen uurwerk, door J.F. Bautte & Cie, Genève
Rond 1850 werd deze luxe portemonnee met verborgen uurwerk gemaakt door de vermaarde firma J.F. Bautte in Genève. Het was bedoeld om mee te pronken, bijvoorbeeld wanneer men naar de opera ging. Op de gouden, diamanten en geëmailleerde portemonnee is in email een berglandschap te zien dat is vervaardigd door Auguste Dutertre. Lees meer.

Vlinderbroche, door Duval & Le Turcq, Parijs
In 1889 maakten Duval & Le Turcq grote furore op de Exposition Universelle in Parijs met hun juwelen in de vorm van orchideeën en vlinders. Deze broche is daar een voorbeeld van. Tussen de diamanten is email te zien in twee tinten blauw. De emaillering wordt paillon genoemd: een laagje folie zorgt hierbij voor extra schittering. Lees meer.

Lees hier onze aangepast Privacy Policy Sluiten