Art nouveau dames-pendantiefhorloge

Art nouveau dames-pendantiefhorloge

Bailey Banks & Biddle Co.

Dames pendantiefhorloge Art-Nouveau, gesigneerd: Bailey Banks & Biddle Co. Philadelphia. Uurwerk Patek Philippe met ankergang no. 1200 volledig robijn gesteend.
Hoog reliëf goud en oriëntparels, binnenkast met groen translucide geguillocheerd email, gouden à jour buitenkast bestaande uit een libelle bezet met demantoied, diamant en robijn. 
Gewicht: 26,5 gram  Lengte: 6 cm.  Diam. horloge: 2,5 cm.

Bailey Banks & Biddle is de oudste juwelier in de Verenigde Staten.

Guilloché is een techniek waarbij symmetrische patronen in het email worden gegraveerd met een mechanische draaitafel. De patronen zijn rijk en lijken op de spirograaf, het speelgoed dat in de jaren 70 populair was. Deze manier van decoreren was al bekend sinds de vroege 19e eeuw, maar Carl Fabergé was de eerste die de techniek van guilloché combineerde met email in het fin-de-siècle. Andere huizen als Cartier volgden snel en deze manier van decoreren bleef populair tot de Eerste Wereldoorlog.


Land:    Amerika
Periode:    Onbekend
Ref nummer:    4721
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren