Margriet horloge, broche / hanger

Margriet horloge, broche / hanger

Jaeger Le Coultre


Een zeldzaam horloge in de vorm van een margriet als broche, tevens hanger met verborgen uurwerk, gesigneerd Paul Robin, het uurwerk Jaeger Le Coultre. Het horloge is vervaardigd in goud en platina en bezet met 21 briljant geslepen diamanten van een zeer hoge kwaliteit. De signatuur op de sluiting in liggende ruit van Paul Robin, Frankrijk circa 1885Het uurwerk met ankergang en volledig robijn gesteend. Swiss, Jaeger le Coultre

afmeting: 58 mm
gewicht: 71 gramJean Paul Robin (1797-1869)
Dit juweliersbedrijf, opgericht door Jean-Paul Robin (1797-1869), was tijdens de regeerperiodes van koning Louis-Philippe en keizer Napoleon III een van de meest gerenommeerde in Parijs. Jean-Pauls zoons Prospère-Paul en Edouard zetten na zijn overlijden in 1868 het bedrijf voort onder de naam Robin Frères. Prospère-Paul (geb. 1843) kwam daarin alleen te staan toen Edouard in 1880 stierf. Onder zijn branchegenoten stond Prospère-Paul hoog in aanzien vanwege zijn vakkennis, hoffelijkheid en vriendelijke aard. Zijn bijnaam was Robin Le Grand, mede door zijn rijzige gestalte. Hij continueerde de productie van uitzonderlijk vakwerk, vooral de matgouden stukken en aantrekkelijke moderne en elegante juwelen waarmee het bedrijf groot was geworden. Dit juweel is daarvan een treffend voorbeeld.

Type:    Pendantiefhorloge
Land:    Frankrijk
Periode:    1750 - 1900
Prijs:    Op aanvraag
Ref nummer:    4896
Status:    Te koop

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren