Muziekhorloge

Muziekhorloge

Ongesigneerd


18K gouden zakhorloge met speelwerk en uur- en kwartier repetitie, No. 945 Zwitserland, circa 1815. Diam. 56 mmDe wijzerplaat wit geĆ«mailleerd met arabische vijfminuten verdeling, stalen Breguet-type wijzers. De kast glad gepolijst met gearceerde kastranden, kast No. 945 Het uurwerk verguld, fraai gegraveerde achterplatine en veertonnen. Het speelwerk op aanvraag en bij passage op de hele uren. Repetitie d.m.v indrukken van de pendant.
Muziekhorloges zijn soms voorzien van een repeterende functie in het mechanisme dat de tijd op verzoek of op bepaalde tijdstippen van het uur weergeeft. Muziek werd pas rond 1725 door de Zwitsers bedacht en pas na de jaren 1800 kwamen muzikale horloges tot leven. Veel beroemde componisten zoals Haydn en Mozart hebben vooral partituren geschreven voor het muziekhorloge en andere muzikale stukken.  

Land:    Zwitserland
Periode:    1750 - 1900
Ref nummer:    5872
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren