Antieke oorhangers

  Antieke oorhangers

  Gesigneerd

  Gouden oorhangers in draad en cantillewerk, gemaakt door de Groningse meester L. Olfers, die daar werkte van 1822-1847. Het meesterteken is nr. 7597 in het boek meestertekens. (LO met een dikke + erachter, gevat in een langwerpige vatting). Dit type hangers staat ook afgebeeld in boeken over de Groninger streekdracht. 
  Lengte: 8 cm
  Gewicht: 9 gram

  De vroegste juwelen werden voor her meerendeel in de stad Groningen gemaakt. Er waren nog weinig specialisten: men kocht de juwelen bij de toonaangevende zilversmeden, zoals de Van Giffens, Hendrik Hubert of Reinder Scheltens. Langzamerhand treedt dan een specialisatie op, waarbij omstreeks 1840 de zilversmeden in de VeenkoloniĆ«n beginnen te komen. Met name stempelwerk en draad- en cantillewerk werd daar veel gemaakt, wat begrijpelijk is als men bedenkt dat deze technieken arbeids-intensief zijn en daarom aantrekkelijk voor een arm gebied.   Geschiedenis van de Nederlandse streeksieraden

  Type:    Oorbellen
  Land:    Nederland
  Periode:    1750 - 1900
  Ref nummer:    5589
  Status:    Verkocht

  Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

  Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

  Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren