Art Nouveau hanger

Art Nouveau hanger

Sandoz

Art Nouveau hanger met plique-a-jour en ronde-bosse email in de vorm van een bloem met bladeren. Bezet met een mooie gefacetteerde robijn, onderaan een nauurlijke parel. Gesigneerd G.R. Sandozen Franse tête d’aigle. 
Gewicht: 14,3 gram
Afmetingen: 3,9 x 3,4 cmHet huis Gustave Sandoz werd opgericht in 1861, door Gustave Sandoz (1836-1891) die afstamde van een lange lijn van klokkenmakers, die hij voortzette terwijl hij tegelijkertijd uitbreidde naar juwelen. Hij was zeer betrokken bij de organisatie van de Wereldtentoonstellingen, hij exposeerde er ook en was voorzitter van de vakbond die de juweliers van de Palais-Royal representeerde, de plek waar hij in 1865 zijn winkel had gevestigd. Zijn zoon Gustave-Roger (1867-1942) nam het stokje over in 1891 en versterkte de focus op juwelen, in het bijzonder gouden stukken en stukken bezet met edelstenen, waar het huis al snel beroemd om werd. In 1895 had het huis Sandoz de Art Nouveau stijl omarmd en produceerde het prachtige stukken met een verscheidenheid aan edelstenen en gekleurd email, in alle motieven die i die tijd in de mode waren. Net als zijn vader was Gustave-Roger actief in verschillende verenigingen en de promotie van de beurzen in Parijs waarop hij ook tentoonstelde.

Type:    Hangers
Land:    Frankrijk
Periode:    1750 - 1900
Ref nummer:    6113
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren