Drie antieke strikbroches in origineel etui

Drie antieke strikbroches in origineel etui

Aucoc

Drie strikbroches vol bezet met oud slijpsel diamanten en roosgeslepen diamanten. In origineel etui van A. Aucoc 6 Rue de la Paix. 
Frankrijk, ca. 1880  


Afmetingen: 
groot model 5 x 3 cm en ca. 4,0 karaat diamant
klein model 3,2 x 2,5 cm en ca. 2,5 karaat diamant

Aucoc (1877-1932) De bekende negentiende-eeuwse Franse juwelier en goudsmid Louis Aucoc (1850-1932) was lid van een bekende goudsmidfamilie. In 1877 kocht hij de bekende Parijse firma Lobjois en veranderde de naam in La Maison Aucoc. Volgens sieradenhistoricus Henri Vever heeft Aucoc ‘door zijn bewonderenswaardige persoonlijke kwaliteiten snel een van de meest prominente posities in het vak verworven. Aucocs grote vaardigheid als goudsmid en verfijnde esthetische gevoeligheid hebben ongetwijfeld ook tot zijn succes bijgedragen. Hoewel niet bijzonder innovatief, bleven zijn sieraden, zorgvuldig gemaakt van de beste materialen, direct in de pas lopen met de Franse mode. De Art Nouveau-stukken van de firma stonden bijzonder hoog aangeschreven; ze zijn vaak voorzien van prachtig gedreven goud gecombineerd met email en fijn gezette diamanten. Aucoc wordt ook herinnerd vanwege zijn leiderschap binnen de sieradenindustrie. Volgens Vever was hij consequent lid van de prijsuitreikings- en toelatingspanels van de Internationale Tentoonstellingen van Parijs. Een andere aanspraak op roem van Aucoc is dat hij Art Nouveau-revolutionair René Lalique leerde werken met goud. Van 1876 tot 1878 was Lalique leerling bij La Maison Aucoc.

Type:    Broches
Land:    Frankrijk
Periode:    1750 - 1900
Prijs:    Op aanvraag
Ref nummer:    7607
Status:    Te koop

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren