Egyptische revival broche ca 1880

Egyptische revival broche ca 1880

Wièse

Egyptische revival broche met faence scarabee, vervaardigd in18k goud, Jules Wiese, ca 1880. De broche van hoog gehalte goud heeft vleugels met reliëf en twee gieren die de blauwe faence scarabee ondersteunen. Om de klauwen die de scarabee op zijn plaats houden zit gouden granulatie (bolletjes). De broche dateert van de eerste Egyptische opleving, die plaatsvond toen het Suezkanaal, eind 19e eeuw, werd geopend. Gesigneerd Wiese, met Frans keurmerk. Wiese was een leerling van de Franse meesterjuwelier Froment Meurice en in het werk van Wiese komt ook de invloed van de Italiaanse juwelier Castellani naar voren. 
Gewicht: 23,1 gram 
Afmeting: 5,8 x 2,2 cm

Jules Wiese (1818 - 1890) werd geboren in Berlijn als Julius Wiese. In 1839 verhuisde Jules Wiese naar Parijs en begon hij een samenwerking met de Parijse juwelier Froment-Meurice. In 1849 kreeg Jules Wiese een prijs op de Wereldtentoonstelling in Parijs, waarmee hij veel nieuwe opdrachten verwierf. Hij maakte neo-gothische en neo-renaissance juwelen en introduceerde een archeologische stijl in de juwelen door het gebruik van Hellenistische motieven als leeuwen en rammen. Hij werkte ook voor de katholieke kerk. ZIjn emaillewerk stond zeer hoog aangeschreven, en in 1855 kreeg hij de eerste prijs op de Wereldtentoonstelling in Parijs. Zijn reputatie werd nog sterker na de Wereldtentoonstelling in Londen, in 1862. Zijn zoon Louis Wiese (1852-1923) zette de zaak voort, ook hij maakte juwelen in Renaissance-stijl, en meer gothische, religieuze en archeologische juwelen zoals zijn vader die maakte.

Type:    Broches
Land:    Frankrijk
Periode:    1750 - 1900
Ref nummer:    6128
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren