Etruskische revival broche

Etruskische revival broche

Castellani

Gouden broche met cabochongeslepen robijnen van Castellani
Gewicht: 35,5 gram
Afmetingen: 6 x 6 x 1,7 cm 

In de 19e eeuw maakten Etruskische revival-juweliers als Castellani juwelen die leken op de juwelen uit de 9de tot 4e eeuw voor Christus. In 1836 werd de Etruskische “Regolini-Galassi” graftombe (genoemd naar haar opgravers) opgegraven in Cerveteri, Italië. Het pauselijke hof nodigde Castellani en zijn dertienjarige zoon Alessandro uit om de buitengewoon mooie gouden versieringen te onderzoeken en later, te restaureren. De jonge Alessandro was gefascineerd door de gouden granulatie die hij op enkele stukken aantrof en na vele jaren van experimenteren beheerste hij uiteindelijk zelf de kunst van het versieren van een gouden oppervlak met hele kleine gouden balletjes, gebaseerd op de Etruskische stukken uit de tombe. De granulatietechniek werd hierdoor het kenmerk van de firma Castellani, elk minuscule gouden bolletje en draadje werd met de hand op de verfijnde gouden ondergrond aangebracht. Aan het einde van de jaren 1850 was het atelier van Castellani in Rome een bedevaartsoord geworden voor rijke Engelsen, die op zoek waren naar betoverende gouden stukken met decoratieve patronen uit het arsenaal van het classicisme: schelpen, rozetten, urnen, amfora’s, rammen, enzovoort.


Instagram:
When an Etruscan (a powerful and wealthy civilization of ancient Italy 900 - 100 BC) tomb was excavated in 1836, the papal government invited noted jeweler Fortunato Pio Castellani and his thirteen-year-old son Alessandro to examine, and later restore, the extraordinary gold adornments found in the burial. Young Alessandro was particularly fascinated by the golden granulation on several ornaments. After many years of experimentation, he eventually mastered the art of embellishing gold sheet with minute gold balls, based on the Etruscan examples, making the technique a hallmark of the Castellani firm. Like this gold brooch with cabochon cut rubies, made ca. 1850.

Type:    Broches
Land:    Italie
Periode:    1750 - 1900
Ref nummer:    6127
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren