Fabergé hanger

  Faberge hanger

  Kollin, Erik August

  Zeldzame Russische geëmailleerde hanger, gekeurd Fabergé, werkmeester Erik August Kollin, St. Petersburg circa 1885 
  Hoogte excl. oog: 1,6 cm 


  Gekeurd 56ял, dit betekent: St. Petersburg 1898-1903, assaymaker: Yakov Nikolayevich Lyapunov  (Яков Николаевич Ляпунов). Dit is een kwaliteitskeurmerk.


  Erik August Kollin (1836-1901) werd geboren in Finland, waar hij zijn leertijd voltooide voordat hij naar St. Petersburg reisde. Gekwalificeerd als werkmeester in 1868, opende hij in 1870 zijn eigen werkplaats in St. Petersburg. Kollin werkte voor August Holmström en voor Carl Fabergé en kreeg al snel de leiding over alle Fabergé-workshops, een functie die hij bekleedde tot 1886 toen hij werd vervangen door Michael Perkhin. Hij was de eerste en belangrijkste juwelier van Fabergé. Gespecialiseerd in gouden en zilveren artikelen, de meeste in de archaïsche stijl van de periode. De artefacten geproduceerd door Kollin voor Fabergé vóór zijn vertrek in 1886 dragen meestal zijn initialen EK, samen met het keurmerk van Fabergé en zijn vaak te vinden in een Fabergé-doos. Het is duidelijk dat deze dateren van vóór een verandering van kenmerken in 1899. Voorwerpen met alleen EK-merk en geproduceerd tussen 1885 en 1899 moeten worden beschouwd als het werk van een onafhankelijke exploitant, tenzij door een Fabergé-doos omhuld.

  Type:    Hangers
  Land:    Rusland
  Periode:    1750 - 1900
  Ref nummer:    6415
  Status:    Verkocht

  Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

  Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

  Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren