Florale armband met groen email

Florale armband met groen email

Wièse

Jules Wièse, 1818-1890 armband met groen geëmailleerde  bladeren en rose bouton koralen, Frankrijk, 19e eeuw  Een bijzondere antieke verguld zilveren armband met een scharnierende wijnrank en geëmailleerde  bladeren waartussn “Peau d’Ange” bouton koralen gezet. Omstreeks 1860 Gemerkt met het meesterteken van “WIèSE” lengte 18 cm gewicht 36,4 gramlengte 18 cm 
gewicht 36,4 gram  JULES WIÉSE Parijs als het centrum van de Toegepaste Kunsten inspireert Jules Wièse (1818-1890) van origine Berliner om in 1839 naar la Ville Lumière te vertrekken om daar furore te maken als edelsmid. De kunstzinnige symbiose tussen zijn virtuoos vakmanschap en “le bon goût français” wordt binnen korte tijd na zijn aankomst internationaal erkend met belangrijke onderscheidingen op (wereld)tentoonstellingen in zowel Parijs als Londen. Met de gouden medaille in Londen (1862) in de categorie Sieraden en Objets d’Art in Neo-Gothische en Neo-Renaissance stijl vestigt Wièse definitief zijn reputatie als de meester van de neostijlen binnen de Franse Orfèvrerie. Zowel Wièse als zijn patron en compagnon F-D Froment-Meurice (1802-1855) stimuleren elkaar tot grote hoogte in deze snel opkomende stijl bekend als het Frans Historisme. De grote inspirator achter deze stroming is zijn eigen stadgenoot de Berliner edelsmid Carl Wagner (1799-1841).Wièse koppelt binnen het Frans Historisme een weergaloze materiaalbeheersing op basis van klassieke technieken als niëllo en emailbewerking aan kunstzinnige creaties vaak vol kleur en rijk aan decoratie. Dit aspect verleent aan een deel van zijn oeuvre de term “bijou artistique” daar volgens zijn persoonlijke overtuiging de waarde van het object niet perse ligt in de kostbare materiaalkeuze als juist in de kwaliteit en de uitvoering van het ontwerp. Deze armband is een fraai voorbeeld inzake zowel techniek als stijl van de gerenommeerde ontwerp principes van Wièse.    
Type:    Armbanden
Land:    Frankrijk
Periode:    1750 - 1900
Ref nummer:    6308
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren