Grote strik/clip-broche

Grote strik/clip-broche

Ongesigneerd

Grote dubbelclips / broche in de vorm van een strik, bezet met briljantgeslepen diamanten.  18karaat witgoud.
breedte 8.0 cm
gewicht: 49,3 gram
Circa 1930-1940


Dubbelclips kwamen voor het eerst in de belangstelling in de jaren 1920 en werden gedragen per paar, aan de hals of aan de bandjes van een jurk. Ze kunnen vaak aan de achterkant aan elkaar gezet worden zodat zodat ze één stuk zijn, en gedragen kunnen worden als een klassieke broche. Na de Eerste Wereldoorlog veranderde de mode, zowel in kleding als in juwelen, terwijl de wereld zich herstelde van de 'Grote Oorlog' en de jaren twintig begonnen, een decennium dat beroemd is om zijn stijl. De strakke, corset-achtige jurken uit de Edwardiaanse periode werden veel vloeiender, avontuurlijker en romantisch, inclusief de beroemde Charleston 'flapperjurk'. Deze nieuwe jurken vroegen om meer versiering, en jurkclips ontstonden als reactie daarop. Ze werden niet alleen op jurken gedragen maar ook op bontjes en accessoires, zoals handtassen.


Jurkclips werden een integraal onderdeel van een jurk en een voorkomen. Ontwerpers begonnen jurken te maken met deze clips in gedachten. Een van de grote stuwkrachten was de cinema, waarin prachtige actrices jurkclips droegen. En dus maakten bedrijven in grote getale, en niet alleen de grote huizen als Cartier, Van Cleef & Arpels en Raymond Yard, maar ook de bekende costume jewellery makers uit die tijd. Jurkclips werden de must-haves items in de mode. In de jaren vijftig nam de rage af, toen werden 'gewone' broches weer populair.

Type:    Broches
Land:    Europa
Periode:    Onbekend
Ref nummer:    5605
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren