Hanger in geschilderd email

Hanger in geschilderd email

Brom, Joanna

Joanna Brom, 1898-1980 Hanger aan collier in hoog gehalte goud, Madonna met kind, kroon en scepter. Geƫmailleerd in Middeleeuwse stijl. De rechthoekige hanger van goud met voorstelling in geschilderd email van Maria met Christuskind op haar arm, is versierd met een prachtig bewerkte gouden omlijsting en gouden halsketting met kleine zaadpareltjes. De achterzijde met meesterteken JB en jaar 48 (1948).


Er is een handgeschreven brief van Joanna Brom met de bevestiging van de aankoop bewaard gebleven, gedateerd 23 september 1950. Joanna Wilhelmina Francisca Paula Brom (Utrecht, 8 november 1898 - aldaar 29 mei 1980) werd opgeleid in Salzburg, Wenen, Berlijn en Leipzig. Ze werkte tot 1958 in het familiebedrijf als edelsmid en emailleur, zij verfraaide de kerkelijke voorwerpen die in de edelsmidse werd gemaakt; monstransen kelken, vazen en schalen werden door haar met email versierd. Daarnaast maakte ze sieraden en portreminiaturen in email. Ze was lid van het Genootschap Kunstliefde.


Gewicht: 28,8 gram
Afmeting.: 5,5 X 3,5 cm


Type:    Colliers
Land:    Nederland
Periode:    1940 - 1980
Prijs:    Op aanvraag
Ref nummer:    5840
Status:    Te koop

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren