Hanger in goud en email

Hanger in goud en email

Brom, Joanna

Joanna Brom, 1898-1980 Hanger in goud en email met de heilige St Monica, de achterzijde met inscriptie.De ovale hanger in een prachtige gouden omlijsting met voorstelling in geschilderd email van de heilige Sint Monica met opengeslagen boek en een rozenkrans in de hand. De achterzijde de signatuur JB, in de rand een handgravure; Monique Mignot 22 Mei 1952 Afmeting: 6,0 x 4,0 cm
Zij is de beschermheilige van vrouwen en moeders en van slachtoffers van huiselijk geweld.Sint Monica Monica van Hippo (Thagaste, ca. 333 - Ostia, oktober 387) is een christelijke heilige, de moeder van Augustinus van Hippo. Huiselijk geweld[bewerken] Monica werd in Thagaste geboren in een Berbers gezin. Ze werd christelijk opgevoed en trouwde een oudere, heidense man met de naam Patricius. Hij was een man met veel energie, maar ook driftig en overspelig. Volgens Augustinus sloeg hij Monica vaak. Ook haar schoonmoeder keerde zich tegen haar en veroorzaakte vele problemen. Monica daarentegen ging dagelijks naar de kerk en probeerde geduldig te zijn. Zij zei vaak tegen andere vrouwen die slechte huwelijken hadden: 'Als je je tong in bedwang kunt houden, wordt niet alleen de kans om geslagen te worden minder, maar kun je misschien uiteindelijk je man verbeteren.' Uiteindelijk lukte het haar om haar schoonmoeder voor zich te winnen, de agressie van haar man te kalmeren en hem zelfs te bekeren tot het christendom.  

Type:    Hangers
Land:    Nederland
Periode:    1940 - 1980
Prijs:    Op aanvraag
Ref nummer:    5976
Status:    Te koop

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren