Uilbroche van goud, email en robijn

Uilbroche van goud, email en robijn

Weingrill Carlo

18k gouden pin broche in de vorm van een uil in twee kleuren goud, met zwart en wit geëmailleerde vleugels en de ogen met robijnen. gesigneerd Weingrill  Italië (Turijn), circa 1970

Afmeting: 5,5 x 4,5 cm 
Gewicht: 27 gram   De oehoe is een van de grootste uilen ter wereld, en vermoedelijk de op een na grootste uilensoort na de Blakistons visuil. De wetenschappelijke naam van de soort werd als Strix bubo in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. De vogel heeft zijn naam te danken aan zijn roep.Instagram:
Met zijn wit geëmailleerde vleugels uitgespreid en zijn robijnrode ogen starend, is deze opvallende broche een geweldig gespreksonderwerp. Niet alleen omdat het een witte uil is, de meest mysterieus mooie nachtelijke roofvogel. Wie weet of de maker ook Hegel in gedachten had, de Duitse Filisoof die beroemd opmerkte dat 'de uil van Minerva zijn vleugels alleen spreidt bij het vallen van de schemering' (we gaan een historische toestand begrijpen op het moment dat hij overlijdt). Gemaakt in Italië rond 1970 van wit en geel goud, werd de broche gestempeld in de artistieke stad Turijn. Dit buitengewone stuk is voorbestemd om de eigenaar vreugde te brengen - en misschien ... de wijsheid om te begrijpen wat de wereld vandaag doormaakt.With its white enameled wings spread and its ruby eyes staring, this eye-catching brooch is a great conversation piece. Not only because it is a white owl, the most mysteriously beautiful of noctural preying birds. Who knows if the maker also had Hegel in mind, the German philsopher who famously noted that “the owl of Minerva spreads its wings only with the falling of the dusk” (we come to understand a historical condition just as it passes away). Made in Italy around 1970 from white and yellow gold, the brooch was stamped in the artistic town of Turin. This extraordinary piece is destined to bring its owner joy - and perhaps... the wisdom to understand what the world is going through today.

Type:    Broches
Land:    Italie
Periode:    1940 - 1980
Ref nummer:    6644
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren