Renaissance collier

Renaissance collier

Ongesigneerd

Een antiek collier bestaande uit opengewerkte geëmailleerde kledingornamenten.

Deze gouden ornamenten werden oorspronkelijk geborduurd op de gewaden van zowel mannen als vrouwen; samen met parels en edelstenen vormde ze prachtige patronen.
In de tweede helft van de 19de eeuw, en vooral rond 1860, vormde de Renaissance een inspiratiebron voor de beeldende kunst, architectuur alsmede de toegepaste kunst. De juwelen in deze rivivalstijl zijn vaak van zeer goede kwaliteit en onder andere geïnspireerd op ontwerpen uit model-boeken uit de Renaissance.

Dit collier is een prachtige mariagevan originele Renaissance ornamenten en 19e eeuwse revival ornamenten, beide van uitstekende kwaliteit.
Het bestaat uit negen zwart/wit geëmailleerde krulornamenten bezet met gefacetteerde robijn, daartussen acht rozetten, eveneens met zwart en wit email zgn.” ostrich feathers” en bezet met robijn, en 16 kleine vierkanten ornamenten bezet met smaragd. Daaraan hangend een ovale hanger bezet met een grote cabochon geslepen robijn en de montering met zwart/ wit email. Prachtig in de stijl van de kledingornamenten.

Twee ornamenten en twee rozetten zijn 19de eeuws.


Afbeelding: Elisabeth I van Engeland

Type:    Colliers
Land:    West Europa
Periode:    1750 - 1900
Ref nummer:    1864
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren