Ring met blauwe topaas

Ring met blauwe topaas

MARINA B

Ring Van 18 karaat goud bezet met 60 briljant geslepen diamanten, centraal een gefacetteerde blauw topaas, toermalijn en zwart email, gesigneerd; Marina B, C 2942 MB.
Gewicht: 12,8 gram


Van eind jaren zeventig tot de vroeger jaren negentig waren de grote, kleurrijke juwelen van Marina B -derde generatie van de beroemde Bulagri juwelenfamilie, favoriet van filmsterren als Sophia Loren en van andere oed geklede vrouwen uit de internationale society. Wat de juwelen van Marina B n die tijd revolutionair maakte en waarom ze vandaag de dag nog modern aandoen, is het gebruik van kleur. 18 karaat geel en zwartgekleurd goud wordt gepaard aan een heel arsenaal gekleurde edelstenen. Diamanten zijn een sterk onderdeel van de ontwerpen maar worden met mate gebruikt, vaak als contrast met het gekleurde goud en de edelstenen en pavé gezet. De juwelen van Marina B zijn absoluut Italiaans maar zij liet zich door een breed scala aand culturen beïnvloeden en je ziet zowel de koninklijke look van het Midden Oosten en de verfijnde patronen van Aziatisch design, ook maakte ze graag art deco stukken.

Type:    Oorbellen
Land:    Frankrijk
Periode:    1940 - 1980
Ref nummer:    5738
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren