Salvador Dali 'De Madonna van Port Lligat'

Salvador Dali 'De Madonna van Port Lligat'

Salvador Dali

SALVADOR DALI ‘THE MADONNA OF PORT LLIGAT’ collier/hanger in 18K geelgoud, circa 1960


Gelimiteerde oplage 18k geelgouden collier en hanger van Salvador Dali, ontworpen naar zijn schilderijen genaamd ´Madonna of the Port of Lligat´. In origineel etui, uit de jaren zestig. Gesigneerd: Dali, en gemerkt: A-37/350, wat betekent dat dit nummer 37 is uit een oplage van 350 stuks.De hanger is gebeeldhouwd in was door Salvador Dali en gegoten volgens de “verloren wasmethode” in hoog gehalte goud en prachtig afgewerkt. Het collier is lang en kort te dragen d.m.v een extra stukje collier. Lengte 48cm of verlengen tot 68cm.


De hanger rust heel mooi op de borst en blijft ook stabiel hangen bij het dragen. Afmetingen van de hanger: 4.0 x 3.0 cm. Totale gewicht in goud: 94,2 gram.

De Madonna of the Port of Lligat is de naam van twee schilderijen van Dali, die hij maakte in 1949-1950. In beide schilderijen is de Madonna afgebeeld met uitzicht op Port Lligat in Catalonië, waar Dali woonde. Dali´s vrouw Gala stond model voor de zittende Madonna die het kindje Jezus op haar schoot heeft. Het rechthoekige gat in haar lichaam staat symbool voor haar transcendente staat.


Salvador Dali werd geboren in 1904 in Figueras in Spanje, hij was een eccentrieke surrealistische kunstenaar en hij is een van de bekendste namen in de 20e eeuwse kunst. In 1934 haalde zijn muze Gala hem over om naar Amerika te komen, waar hij in een klap beroemd werd. In deze tijd begon Dali te experimenteren met allerlei verschillende media, waaronder juwelen. Eerst werkte hij succesvol samen met de aanstormende juwelenontwerper Duke Fulco di Verdura, hun stukken werden tentoongesteld in het Museum of Modern Art bij een gezamelijke tentoonstelling van Dali en Miró. In de jaren vijftig en later ontwierp Dali nog veel meer ingenieuze fantastische juwelen, o.a. samen met de in Argentinië geboren juwelier Caros Alemany. De juwelen van Dali zijn een weergave van zijn schilderijen; ze zijn inventief, heel knap gemaakt en markant.

Type:    Colliers
Land:    Spanje
Periode:    Onbekend
Ref nummer:    5418
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren