Vlinderbroche

Vlinderbroche

Julien Duval

Een 14 karaat witgouden vlinderbroche met email en het lijfje bezet met drie roosgeslepen diamanten, op elk van de vleugels ook drie roosgeslepen diamanten. Julien Duval, Frankrijk, eind 19e eeuw. 
Gewicht: 4 gram 
Afmeting: 3,2 x 3,2 cmJulien Duval (geboren in 1865) en Georges Le Turcq (geboren in 1859) studeerden beiden aan de École des Arts Décoratifs in Parijs en werden zakenpartners in 1885. Ze zijn het best bekend om hun series geëmailleerde orchideeën en vlinders. Ze exposeerden een paar sublieme exemplaren tijdens de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889, op hetzelfde moment dat Tiffany & Co. onder zeer grote belangstelling vijfentwintig soortgelijke geëmailleerde juwelen onthulde. Dit feit, samen met de introductie van exotische planten in Engeland en de ontwikkeling van beter gebouwde kassen, gaf de orchideeënkweek en -cultivatie de opleving die bekend werd als de ‘Orchidmania’ en die een run op dit soort juwelen veroorzaakte gedurende de late negentiende eeuw.  Duval et Le Turcq hadden daarna eenzelfde soort succes met een serie medaillejuwelen die zeer populair werden en zowel in Frankrijk als daarbuiten goed verkochten, zoals de prachtig gemaakte zware gouden ‘Virgin of the Catacombs’ medaille uit 1891. De partners doekten hun bedrijf in 1894 op en begonnen onafhankelijk van elkaar nog succesvolle, lange carrieres waarin ze veel mooie juwelen produceerden.

Type:    Broches
Land:    Frankrijk
Periode:    1900 - 1940
Ref nummer:    6109
Status:    Verkocht

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren