• Broche in 18k goud in Holbeinesque stijl (1838-1919) met Franse keurmerken

  • Twee ontwerpen van Holbein voor Jane Seymour, koningin van Engeland

  • Marie-Louise, koningin van BelgiĆ«, met Holbeinesque hanger ca. 1841 (Franz Xavier Winterhalter)

Art & Antiques weekend 30 september & 1 oktober 2017

Het jaarlijkse Art & Antiques weekend in het Spiegelkwartier vindt plaats op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Met dit evenement wordt het culturele seizoen geopend, meer dan 30 galeries en antiquairs openen hun deuren en tonen hun laatste aanwinsten. Op allerlei plekken in het Spiegelkwartier zijn lezingen en tentoonstellingen. In onze zaak geeft juwelenresearcher Marion van de Fluit een lezing, op zaterdag om 13:00 uur en om 15:00 uur. Zij bespreekt de invloeden van de Renaissance op zogenaamde "Holbeinesque" juwelen, die populair waren aan het einde van de negentiende eeuw, aan de hand van deze rijk gedecoreerde broche uit onze collectie. Op zaterdagmiddag bent u vanaf 17:00 uur welkom voor een borrel bij alle galeries en antiquairs, opgeluisterd door de band Toeters en Bellen.

Holbeinesque juwelen werden, in de negentiende eeuw, gekopiëerd van Holbein's vijtiende-eeuwse portretten van de Tudor-dames aan het hof van Hendrik de Achtste. Holbeinesque hangers hebben een grote, cabochongeslepen steen in het midden en zijn gezet in goud met kleurrijk email in verschillende technieken. Daaronder hangt een grote parel, of een ruitvormig aanhangsel bezet met parels of diamanten. De achterkanten van deze stukken zijn uitbundig gegraveerd en geëmailleerd. De juwelen waren geïnspireerd door de kunstwerken van de hofschilder Hans Holbein de Jonge (1497 - 1543) die werkte in de Noordelijke Renaissance-stijl. Holbein maakte niet alleen schilderijen van modellen die juwelen droegen, hij maakte ook gedetailleerde tekeningen van juwelen, die hij soms zelf ontwierp.

Tijdens het Art & Antiques weekend bent u van harte welkom in onze zaak. Mocht u de lezing van Marion willen bijwonen, laat het ons weten, er is beperkt plaats! Mail ons opinfo@dekkeraniquairs.com of bel 020 - 623 89 92.

Click here to read our Privacy Policy Close