Fotolijstje, Nefriet, goud, zilver, diamant en robijn

Fotolijstje, Nefriet, goud, zilver, diamant en robijn

Perchin Michael

A Michael Perchin silver and gold nephrite Photo Frame, Ruby and diamond set. St. Petersburg,1899 - 1903
gevormd uit een rechthoekig stuk Siberisch nefriet gecentreerd met een ovale opening opgehangen aan een strik, bezet met roosgeslepen diamanten, de strik gecentreerd met een robijn.afmeting: 10 x 8.0 cm


Michael Evlampievich Perkhin was een juwelier uit het Russische rijk. Geboren in Okulovskaya in het gouvernement Olonets, verhuisde hij naar Sint-Petersburg, waar hij lid werd van het Huis van Fabergé. Met Henrik Wigström was hij een van de twee belangrijkste werkmeesters van het Huis van Fabergé.


Siberische nefriet Fabergé haalde nefriet uit Irkoetsk in Siberië, waar het werd gevonden in enorme rotsblokken. De enige manier om deze gigantische stenen te verplaatsen was tijdens de winter, toen de grond bevroren was. Het werd vervolgens zorgvuldig bewerkt door lapidarissen om stukjes van de fijnste kleur en figuur te extraheren. Franz Birbaum, de manager van Fabergé´s werkplaats, herinnerde zich dat de mooiste donkergroene variant van nefriet doorschijnend werd toen het in dunne vellen werd gesneden en 'een prachtige dichte groene kleur' kreeg.

Land:    Rusland
Periode:    1900 - 1940
Prijs:    Op aanvraag
Ref nummer:    6911
Status:    Te koop

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent?

Zoekt u iets bijzonders om cadeau te geven of voor uw eigen verzameling? Laat het ons weten via het contactformulier, dan houden we u op de hoogte wanneer we iets voor u hebben.

  • Onderwerp:
  • Naam:
  • E-mailadres:
  • Beschrijving:
  • Hoeveel is negen min drie

Wij maken gebruik van cookies. Accepteren Weigeren