• Zilveren vaas in 1895 gemaakt door Philippe Wolfers van Wolfers & Frères

  • Gouden en saffieren erepenning uit 1762 gemaakt op Sri Lanka

  • Foto: Rijksmuseum

Over Dekker Antiquairs

Al 50 jaar is Dekker Antiquairs een van de belangrijkste juweliers-antiquairs in Nederland. Wij zijn gevestigd in het hart van de Grachtengordel, op een steenworp afstand van het Rijksmuseum. In de afgelopen decennia heeft Dekker Antiquairs bijgedragen aan de ontwikkeling van menige privé- en museumcollectie. Meest recent verkochten we aan het Tassenmuseum een 18e-eeuws stalen en gouden horloge met chatelaine en een gouden beursje bezet met diamanten en robijnen (1915-1920).

Rijksmuseum
Aan het Rijksmuseum verkochten we een zilveren vaas in 1895 gemaakt door Philippe Wolfers van Wolfers & Frères en een gouden en saffieren erepenning uit 1762 gemaakt op Sri Lanka. De penning is een belangrijk object en bracht een tot dan toe onbekende episode uit onze VOC-geschiedenis aan het licht.

Klokken & horloges in musea
Het Museum aan het Vrijthof in Maastricht verwierf een wandconsoleklok met speelwerk, mechaniek en volle kalender, rond 1755 in Amsterdam gemaakt door Nicolaas Weylandt. Aan het Uhrenmuseum van Beyer in Zürich leverden we een 18-karaat gouden horloge uit 1917 van Vacheron Constantin met eeuwigdurende kalender, maanfasen en zonsop- en zonsondergang.

De omvangrijke collectie van Dick en Ronny Verburg-Dekker bestaat onder meer uit:  

Zakhorloges
Dick Verburg heeft zich de afgelopen veertig jaar gespecialiseerd in antieke zakhorloges in de ruimste zin des woords. De uitgebreide collectie bestaat met name uit 17e- en 18e-eeuwse zakhorloges met spillegang, geëmailleerde horloges, technische horloges en koetshorloges. Dekker Antiquairs is lid van de Horological Foundation.

Juwelen

De collectie juwelen omvat stukken uit verschillende stijlperioden, van Renaissance, de 19e-eeuwse revivalstijlen, Art Nouveau, Art Deco en retro van de jaren '40 tot aan de stijl van de jaren '60 en '70. Beroemde ontwerpers als Lalique, Fouquet en Gautrait vindt u in onze collectie, net als gesigneerde stukken van belangrijke huizen zoals Boucheron, Van Cleef & Arpels, Cartier, Mauboussin, Mellerio dits Meller en Heyman Bros.  

Objets d'art
Onze objets d'art - van grote makers als Fabergé maar ook anoniem - variëren van lorgnet en snuifdoos tot zegels en wodkabekers.

Zilver

In onze winkel op de Spiegelgracht vindt u ook een aanzienlijke collectie 17e- en 18e-eeuws miniatuurzilver van bekende meesters als: Johannes en Arnoldus van Geffen, Willem van Strant, Pieter van Somerwill en Michiel Maenbeeck.

Taxaties, onderzoek en advies

U kunt bij Dekker Antiquairs terecht voor taxaties van juwelen, zilver en uurwerken, (edelsteenkundig) onderzoek en advies.pan     spiegelkwartier

Lees hier onze Privacy Policy Sluiten